Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@20:38:52 GMT

تداخل صنفی خوب است یا بد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۲۲۹۶۷

تداخل صنفی خوب است یا بد؟

به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، این روزها که بسیاری از کسب و کارها دچار رکود شده بحث تداخل در فعالیت‌های صنفی یکی از موضوعاتی است که می‌تواند مشکلات فراوانی را برای اصناف ایجاد کند.

یکی از موضوعاتی که می‌تواند کمک شایان توجهی به بحث امنیت دارویی داشته باشد، بحث خرید و فروش داروهای عمومی در پلت فرم‌های آنلاین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه دیجی کالا پیشتاز بوده و وارد عرصه فروش دارو به صورت آنلاین شده است. 

خرید داروهای عمومی که نیاز به نسخه پزشک ندارد و داروخانه‌ها نیز به شکل آزاد آن‌ها را به فروش می‌رسانند، می‌تواند در فروشگاه‌های آنلاین مانند دیجی کالا نیز به فروش برسد. 

طی هفته‌های گذشته جمعی از داروخانه داران کشور به مخالفت با فروش دارو در فروشگاه‌های آنلاین، توانستند این مساله فروش در فروشگاه‌های آنلاین را ممنوع کنند. البته این فروشگاه آنلاین به دبیرخانه کمیته ماده ۱۲ احکام دائمی برنامه‌‌های توسعه شکایت کرده و این تصمیم وزارت بهداشت را محدودیت نامتعارف در کسب ‌و کار تلقی کرده است و باید منتظر ماند تا نتایج فعالیت‌‌های این کمیته که نمایندگان سران قوای سه‌ گانه در آن حضور دارند، مشخص شود. 

در این همین زمینه باید گفت فروش دارو در فروشگاه‌های برخط به دلیل اینکه تنها می‌توانند داروهای عمومی و غیرتخصصی که نیاز به نسخه پزشک ندارد را به فروش برسانند، تهدید برای نظام سلامت تلقی نمی‌شود.

در این باره باید گفت آیا سلامت جامعه با خرید یک آسپرین یا استامینوفن از پلت ‌فرم‌‌های فروش آنلاین به مخاطره می‌افتد؛ اما اگر برای همان دارو در ایام فراگیری کرونا، متقاضی از خانه خارج شده و به داروخانه که طبیعتاً محیطی آلوده‌تر است پا بگذارد، ایمنی مطلوب‌‌تری خواهد داشت؟ 

شکایت خرازی فروشان از داروخانه‌ها

موضوع دیگر، شکایت صنف خرازی فروشان از داروخانه داران بوده که معتقد است داروخانه‌ها نباید لوازم آرایشی به فروش برسانند. این مسأله واکنش انجمن داروسازان را به‌دنبال داشته است.

محمد بقایی مشاور این انجمن در یادداشتی، این شکایت را وارد ندانسته و معتقد است، داروخانه‌‌ها باید مجاز باشند در کنار دارو، فرآورده‌های آرایشی هم بفروشند.

در حالی که اتحادیه خرازی ‌فروشان که یکی از رسته‌های آن، لوازم بهداشتی و آرایشی است، اقدام داروخانه‌ها را مصداق مداخله شغلی دانسته است.

نکته جالب توجه تداخل صنفی ایجاد شده در این صنف‌ها است. داروخانه‌ها مخالف فروش آنلاین دارو در فروشگاه‌های آنلاین هستند.

خرازی فروشان نیز مخالف فروش اقلام بهداشتی و آرایشی در داروخانه‌ها هستند. سوأل مهم این است که اگر فروش آنلاین برخی داروهای عمومی با روش آنلاین، مشکل‌‌زا است و مورد اعتراض داروخانه ‌داران، چرا خود همین صنف مدت‌‌ها است پا در کفش دیگران می‌‌کند و بخشی از فضای داروخانه را به فرآورده‌‌های بهداشتی و زیبایی اختصاص داده است؟

آیا داروخانه ‌داران، خود داروخانه‌‌های کشورهای توسعه‌ یافته را ندیده‌اند؟ و برای آن‌ها تعجب ‌برانگیز نیست که در ایران بر خلاف دیگر کشورهای جهان، در داروخانه‌ها اقلام آرایشی نیز فروخته می‌شود.

مسأله تداخل صنفی نیازمند یک برنامه‌ریزی توسط مجامع قانون گذار در کشور است تا حد و مرز آن مشخص شود.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: فروشگاه های آنلاین داروهای عمومی داروخانه ها فروش دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۲۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری عامل توزیع غیر مجاز دارو در فلاورجان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛ فرمانده انتظامی شهرستان فلاورجان گفت: در بازرسی ماموران انتظامی از یک واحد صنفی در شهرستان فلاورجان هزار و ۵۰۰ عدد انواع قرص های ترک اعتیاد غیر مجاز کشف و ضبط شد .
سرهنگ مرتضی هادیان با اشاره به معرفی متصدی متخلف این واحد صنفی به مرجع قضائی از شهروندان خواست :اخبار و اطلاعات خود پیرامون موارد مشکوک و مجرمانه را از طریق تماس با مرکز فوریت های ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

دیگر خبرها

  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • دستگیری عامل توزیع غیر مجاز دارو در فلاورجان
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش